Täcken!

Igår när jag var på väg till jobbet så plingade det till i telefonen och där stod det att täckena hade kommit!
Så idag på min rast så hämtade jag dom och det blir perfekt nu när det inte är kallt men ändå rått så man vill ha något på hästarna. Ett rött till Dancer och ett svart till Racke, med hals! 749 kr/st MED hals, bättre kan det knappt bli :)
Hästarna traskar för övrigt i leran och sörjer, men dom väljer att vara på ridbanan eller uppe i "gräshagen" som inte har något gräs så vi ska släppa ner dom i stora hagen hade vi tänkt oss, borde inte vara så farligt nu men det blir munkorg och 10 minuter i början för att det inte ska bli fång...♥
 

Hästklippning

Idag har vi klippt Dancer, köpte en ny klippmaskin i går då vår gamla som är ungefär 15 år gammal börjar ge med sig. Klippmaskinen kommer från Jula, 1299 tror jag den kostade och den var faktiskt riktigt bra! Kan den ta Dancers björnpäls så är det en maskin som funkar! Ett riktigt tips om man vill ha en billig och bra maskin :)
 

Hästtäcken

Idag har jag har beställt 2 regntäcken till hästarna, Dancer får ett rött Amigo och Racke ett marint och hals ingår till båda! Tyvärr finns det knappt några roliga täcken att köpa i härliga färger, varför är det så? Har man hästar som är i en mellanstorlek 130 och 140 så får man alltid ta de fula och tråkiga färgerna! Var i stan på Charlies och letade täcke först men dom hade inga halsar och bara tråkfärger inne, kanske för att dom snart flyttar? Hoppas det.
Hööks har ju härliga mönster och färger men där passar inte storlekarna i stället *suck*
Går man upp en storlek så blir det så stort fram tyvärr. Men hittade en sida som sålde riktigt billiga Amigotäcken där halsen ingår! Hoppas dom kommer nästa vecka :)
 
Vi går igenom alla täcken hemma nu för att göra oss av med en massa som inte passar (Cordelias gamla 145 täcken, någon som vill köpa?) Slänga sådant som är slitet, trasigt mm. Då får vi även en bra koll vad som måste inhandlas. Sedan ska alla täcken tvättas så dom är fräscha tills nästa gång de ska användas.
 
I stan köpte vi SMHN (Små Maskiga Hö Nät) då ett har gått sönder och det kommer att behövas nu när det börjar bli kallt och hästarna ska få äta lite mer. 
Jag köpte mig en snygg stalljacka på Hööks, riktigt skön så den blir nog bra i vinter!
 
Täcken som har kul färger/mönster! Det lila har ett mönster som ser ut som att det är stickat, strl 145 så ni ser ju att det är alldeles förstort! Det prickiga är dock ett 145 som är köpt på Gekås och funkade bra på Dancer även om det är lite stort fram.
 
Min nya jacka, bilden är frön Hööks hemsida.