Klättring & Kondition

Direkt efter jobbet idag så tog jag in Greta, gosade lite och borstade  henne för att sedan bege oss ut på en skön ridtur. Hon var pigg så jag började med att mjukgöra henne med skänkelvikning uppe på vägen, korta och länga skritten. Skrittade ner till Gropen, men valde att klättra upp för slalombacken i skritt! Oj vad hon fick ta i men öronen spetsade och riktiga kliv uppför! Nerför gick hon försiktigt och verkligen satte under sig. Sedan trav, övanför Gropen, samma runda som i Söndags. Hade en kort galopp för att hon skulel få jobba på för att sedan sträcka ut. Travade en hel del i olika tempon. Tog sedan en väg genom samhället för att jag ville testa henne om hon reagerar för saker och ting. Men hon är så snäll så. Galopperade över en äng och det var kul tyckte hon :) Dom andra små liven är helt desperata när hon går iväg, men lugnar sig snabbt som tur är. Annars är det faktiskt frid och fröjd i flocken!

Lördag & Söndag

Det har gått i hästens tecken det. I Lördags så red jag på banan, jag började med att skritta fram på långa tyglar, skrittade i 15 minuter eftersom hon är stor och behöver lång tid att mjukas upp. Travade och jobbade på volterna för att sedan öka och minska volterna. Serpentiner i trav, öka och länga traven för att sedan korta upp den. Lyssnade perfekt med det pelhambettet, behövde inte alls ta i henne lika mycket utan nu räckte det med att sitta i och krama tygeln så stannade hon. När jag skrittat och travat i en halvtimma ungefär fattade jag galopp, lät henne galoppera på ett par varv för att sedan jobba lite på galoppfattningar och att öka/minska tempot. Hon är något stelare i vänster varv så en massör ska vi försöka ta hem för att se att det inte är någon låsning någonstans. Men i slutet av ridpasset var hon som SMÖR i båda varven, mjuk smidig och lättarbetad och sökte sig ner själv med långa tyglar när jag travade av och skrittade av henne. Hann pecis skritta av ett par varv innan det började regna igen! Men det är SÅHÄR det ska kännas när man rider, är så OTROLIGT glad och stolt att vi passar så bra tillsammans! ♥
Idag Söndag så red vi ut en sväng, Greta och jag. Skrittade ner till grusgropen, började trava ovanför för att sedan trava fram till en lång raksträcka där vi fattade galopp. Vi började i samlad galopp där hon fick jobba på för att sedan sluta i lite friare galopp. Därefter trav en bit för att sedan fatta ny galopp och galoppera upp för en backe där hon gärna satte fart, där var det kul att att fara fram tyckte hon med spetsade öron! Efter det skritt hela vägen hem. Svettig blev hon men temporidning och kondition är något vi ska jobba med ute :) Hon var helt lugn ute och gick fram överallt! ♥ Hemma väntade morötter och en skriandes Dancer och Racke.
 

Händelserik dag!

Började dagen med en tid hos veterinären med en av Kissarna som opererade bort en tumör på tassen. Då det var operation så fick han vara kvar över dagen så Mor och jag åkte till Charlies för att köpa Mobility och Vita 15 som började ta slut. Sedan åkte vi hem, tog in Greta som stod snällt i skötselspiltan, svarade lite på Dancers rop men var helt lugn. Sadlade och tog ut henne för att känna lite på henne. Hade inga krav men testade så att gas och broms fungerade, jobbade mycket på volter i olika storlekar och det gick finfint. Det är dock ingen lätt häst att rida, inte för att hon gör något dumt utan för att orka jobba ihop henne. Några gånger gick det bra men en själv slutar ju jobba när det går som bäst för att man inte har kraften.. Men det ska vi verkligen jobba på! 
Det här med att hon inte är lätt tänker jag tillbaka på Angel, när hon fanns. Visst var jag alldeles för liten när jag red henne men det är av samma modell, väldigt lika! När man ska svänga måste man förbereda sig ett par meter innan för annars går det 5 steg efter man fått runt henne för skänkeln. Lika så för att stanna henne, planera i god tid för annars har du kommit 5 meter efter inbromsningen skulle ha varit. Men det kan vara också att vi inte känner varandra än.
När jag skulle skritta av så tog vi en liten tur till Granhäcken, gick jättebra och hon hoppade till en gång när en stor nordsvensk (hingst?) kom i full galopp bakom ett backrön bakom oss. Men förutom det så gick det galant!
Och jag är nöjd - RIKTIGT nöjd! Det här är helt min typ av häst och hoppas att vi ska kunna rida och träna mycket tillsammans nu. 
På eftermiddagen åkte vi till Charlies igen för att köpa ett pelhambett, vill inte sitta och smådra i henne för att hon ska stanna utan vill ha en kvick reaktion och det hoppas jag få av pelhamet. (Likadant som Dancer) så det ska vi testa, annars går vi tillbaka till det hon hade innan. Köpte även ett reflex-ländtäcke så vi är säkra när vi rider ut!