Letandet har börjat!

På söndag åker jag och Mor till Skåne för att provrida hästar! Japp, det var den bomben de. Jag har länge länge velat ha en alldeles egen häst, även om Dancer är familjens så är det inte ändå det där med MIN egna häst jag kan göra vad jag vill med. Men nu känner jag att jag och min ekonomi är redo, jag har fast jobb så jag får ju "samma" inkomst varje månad och jag känner att jag vill lägga de pengar på något som har betydelse för mig. Vi har  funderat och pratat väldigt mycket om det en längre tid just för att Dancer är faktiskt 25 år, hur länge hänger hon med? Hon kan ju ligga i hagen i kväll eller leva i 10 år till. Racke är ju också uppåt åren, hur länge är han med oss? Nu hoppas ju vi självklart att både Dancer och Racke är med i många år till men det är en trygghet att ha en till häst hemma på gården. Både jag och Mamma har pratat mycket om det här med ridningen, att det skulle vara så kul att faktiskt kunna ta lektioner på både hemmaplan och att åka iväg, åka på någon tävling och även att ha en häst som kan lära oss en massa saker som man känner sig trygg på. De hästar jag ska provrida och söker efter är en som alla kan rida på. Gärna utbildad i dressyr/hopp men en genomsnäll häst som även en nybörjare kan följa med på en tur skogen. Jag har ringt på tre hästar, en har jag inte fått svar på än om den blev såld, men de andra två ska jag som sagt provrida i helgen (ironiskt nog är dom skimmlar ♥) och passar vem som helst att rida. De var även lämpade för fälttävan så jag kanske kan ta fälttävlanskortet som jag vara nära på att göra :)
Men jag känner mig så lycklig att detta faktiskt ska bli av, när jag dock hittar min nya drömprins/prinsessa återstår att se, dom växer väl inte på träd. Men det får ta tid och jag letar vidare tills jag hittar den. 
Men är det någon som vet om någon häst som är tillsalu som skulle passa (dock inte för dyr) så får man gärna höra av sig, jag är öppen för förslag så länge hästen är över 160 i mkh och inte yngre än 8 år.
 
Sedan kanske någon kan ge tips vad man bör tänka på under provridningen, senast jag var på en så var jag 9-10 år så det var ju ett par år sedan ;)
 
Vem ska få äran att få slå följe med dessa? Blir det en vit till tro :)