Nyårsafton

Sitter här med ett glas champagne brevid mig sista dagen på året och väntar på efterrätten, vi äter sent då jag har jobbat ikväll men natten är ung, eller hur? :) Jag sitter i alla fall här och funderar över vad jag har för mål under 2014 och det är ju på hästfronten självklart att bli bättre och mer samspelt med sin häst. Jag sitter och letar efter olika dressyrkurser (weekendläger) för vuxna man kan åka på, läste en artikel där Strömsholm anordnar weekendläger i dressyr där man tar med sig sin häst och det hade ju verkligen varit kul, tyvärr har det inte kommit upp något på deras hemsida men får hålla utkik! (Någon som vill följa med i så fall? :) Något jag strävar efter är att ta ridlektioner och att få komma vidare i utvecklingen av både mig och Greta, nu kör vi på med styrka och kondition för att slippa den biten allt för mycket så vi kan koncentrera oss på annat. Jag vill även ta hopplektioner, och mer än gärna hoppa terräng för det tror jag att Greta skulle gilla! Om man ser i utbildningsnivå önskar jag att vi kan träna upp oss i LA dressyr och 70 cm hoppning, det vore kul att klara av även om vi inte tävlar. Men kanske kan vi ställa upp i en Pay'n Jump/ride med godkända resultat. 
Men det största målet av allt är att alla våra hästar ska må bra och vara lyckliga, det är ju trots allt det det hänger på om man ska lyckas inom ridningen att hästarna ska må bra! Dancer fyller 26 i sommar och jag hoppas så väl att hon hänger med oss i många år till och att hon fortsätter att må bra! Likaså med Racke att han fortsätter må som han mår, vill inte att han ska tuppa av som han gjorde i somras, den dramatiken vill vi inte vara med om igen. Jag hoppas också att dom båda rids mer än vad dom gör, men det blir nog lättare när det är ljusare på kvällarna att hinna med och även att få lusten att rida tre hästar. Det här är mål som jag kommer på nu, kan kanske sammanställa en lista över målen så det är lättare att bocka av men nu är det snart dags för 12 slaget och vi ska kila ner till stallet och fira in det nya året och se till så inte dom är allt för rädda. Dancer och Racke bryr sig inte ett dugg men vi vet ju inte hur Greta reagerar när det skjuter som mest. 
Med detta vill jag önska er alla ett Gott Nytt År så ses vi i bloggen igen nästa år, och Tack för att ni följer med på vår resa ♥♥♥

Svetten rinner

Näst sista dagen på året och jag och Greta passar på att komma ut och verkligen tränar styrka och kondition! Greta blir ju väldigt sällan svettig, pälsen har en tendens att krulla sig men det är typ det som händer så idag pressade jag henne (och mig) för att verkligen se när hon börjar tycka det är jobbigt! Så vi skrittade ner till gropen, fattade galopp och galopperade galopprakan men från andra hållet för att variera det lite, galopp fram tills stigen börjar som går till gropen för att väl där skritta och trava i en någorlunda form, det är mycket att titta på förstår ni där nere med fotbollsmål och soptunnor och diverse andra saker :) Klättrade uppför gropen, sedan ner till slalombacken och där skritta uppför och nerför för att sedan ta en kort vila och upp igen i galopp och sedan skritt nerför, då började hon flåsa lite och då började vi rida hemmåt men på stigen som leder till Totempålen och sedan upp för villaområdena. Då kommer vi upp till den gamla fotbollsplanen vid lekplatsen och där travade vi i en bra form tycker jag, och då började hon flåsa ganska rejelt. När hon tyckte det var jobbigt skrittade vi hemmåt och njöt av en lång rykt, klippning av man och svans och äpplen som beröm. Duktig häst 1som verkligen jobbar med glädje, öronen spetsade fram hela tiden ♥  
För att få lite bättre perspektiv över hur brant det är runt Gropen med dess olika sektioner som man kan klättra uppför :)

Fredag 27

En liten chock fick jag minsann när jag vaknade idag och fick se att det var snö ute.. inte mycket, det mesta har smält bort redan. Dimmigt var det med, såg inte nedre delen av hagen men det har lättat upp idag för det ska tydligen regna i eftermiddag. Passade på när det har torkat upp lite på vägarna att rida Greta, pigg som en mört och vi traskade ner till gropen och körde ett par varv i gropen på grusbanan, det var spännande minsann, stort och öppet med en del farliga fotbollsmål vid sidorna (klargör att jag inte red på fotbollsplanen utan på grusplanen där vi får rida). Vi tog ett skutt över den lilla trädstammen och vi har ridit över vattenpölar stora som sjöar (typ) En stor vattenpöl nere i gropen galopperade vi igenom flera gånger för det tyckte hon var kul! Härligt med hästar som inte är rädda för vatten, kanske en blivande terränghäst det här? För hon tvekar ju inte alls på vatten eller hinder ute i skogen (av det lilla jag skuttat över) så kanske ska hitta någon terrängkurs i sommar, vore kul! Sedan galopp på långa raksträckan där hon älskar att få sträcka ut i full galopp, lät henne göra det för att sedan korta galoppen så hon fick trampa under sig ordentligt. En skön och trevlig ridtur blev det och vi är nog lika nöjda båda två!
Igår var vi nere för att köpa torv och foder, passade på att titta lite om det var någon Rea och Granngården sålde ut ett par thermbyxor som jag köpte, och ett Amigo insulator som det var 30% på. Perfekt för det behöver man ju byta ut mellanåt. Åkte in till Hööks men där hittade jag ingenting, inte en enda Rea skyllt.. Men inne på Charlies så hittade jag en massa *suck* Ett regntäcke till Greta, ett likadant som hon har men det ska vi använda i vår, ett hoppspö eftersom mitt älskade spö gick sönder när jag flög av :( Boots med bling, broddar, foder, hönät, kalender och en invenstering till mig själv, en ny säkerhetsväst! Den här västen har jag tittat på länge, läst om den och har varit lite småförtjust i för den verkar vara så bra! Så jag testade den och den satt som en dröm, den har paneler som rör sig och man är helt och hållet rörlig utan att det känns att man har den på sig. Så idag när jag red testade jag den och det var som ett extra skinn, underbart! Så letar ni säkerhetsväst så satsa på en Dainese för det är värt pengarna att ha en skön väst!